Små Gudebilleder nr 04

30,00

Fine små billeder af Indiske Guder. Vi har mange forskellige og de er alle lavet til at stå. Her er det fra venstre A: Durga, i midten B: Shiva og Parvati. Til højre C: Hanuman

Når du bestiller, så skriv i kommentarfeltet, hvilken et billede du ønsker: A, B eller C. 

Billederne måler 9 cm x 6,5 cm.

Durga har en tvetydig karakter: Hun kaldes den underskønne men utæmmelige jomfru samtidig med, at hun personificerer det moderlige og skabende.

Hun afbildes siddende overskrævs på en løve eller en tiger, der viser hendes mægtige kræfter. I hænderne (oftest otte) har hun forskellige våben, hun har brugt i kampen mod dæmonerne.

Hun kendes under 3 navne: I sin milde form hedder hun Parvati og som den frygtelige og grusomme gudinde kaldes hun Durga eller Kali.

 

Shiva er en gud af en yderst sammensat karakter: Han er dæmonisk og guddommelig, han er grusom og mild, han ødelægger, og han er en kilde til liv. Shiva bestemmer gennem sin kosmiske dans verdensgangen, og til sidst ødelægger han hele Universet. Han er gift med Parvati/Durga og Ganesha er deres søn.

Hippierne siger at han er hashens gud, fordi legenderne beretter at han ofte tager op i bjergene ved grænsen til Nepal eller Tibet for at meditere og ryge cannabis.

 

 

Vægt: 0,06 kg
Lager: 4 stk tilbage på lager

Se billede af de små Gudebilleder i høj opløsning i Galleriet HER

Hanuman er en populær hinduistisk guddom i abeskikkelse. Som søn af vindguden er Hanuman i stand til at flyve gennem luften. Han spiller en fremtrædende rolle i det episke digt Ramayana, hvor han yder helten Rama stor hjælp i hans kamp mod dæmonen Ravana.