Anjuna nr ta33 (Vintage Quilt)

800,00
Indisk Quilt tæppe hentet af Karma direkte fra Jaipur. Tæppet måler 210 x 145 cm og vejer 1300 gr
Vægt: 1,3 kg
Lager: 1 stk tilbage på lager

Se billeder af tæppet i høj opløsning i Galleriet HER
(både forside(A), bagside(B) og et Close-up af begge sider)
Tæppets størrelse er 210 x 145 cm

Om Vintage Quilt tæpper fra Indien
Med en sans for skønhed som man ikke kan undgå at opleve i Indien, er quilt tæpperne ingen undtagelse. Når man ser et af de enestående tæpper fra Indien, ser man på mange, mange timers håndarbejde og på mange timers overvejelser over, hvilke stykker stof, hvilke mønstre og hvilke farver, der passer sammen.
Indien er et af de oversøiske lande, hvor økonomien stormer frem, men der er meget langt igen før den standard og de normer vi kender i de vestlige lande kommer til Indien, om nogensinde.

Indien er håndarbejde og stort kunstnerisk overskud. Blik for farver og mønstre.
Basalt er quilt to eller flere lag brugte sarier, der er syet sammen.  Ubasalt er det en tradition, der stadig lever. Quilt tæpper er en spøjs blanding af kunst og håndværk. Ude på ”landet”, ude i ”ingenting” sidder kvinder og syr farverige gamle sarier sammen, med millioner af bittesmå sting. Og det har de gjort i mange, mange år.

Vi er langt væk fra regulære mål og vinkler. Man kan komme ud for tæpper der er lidt bredere i den ene ende end i den anden, og man støder på lapper og extra syninger der til tider ligner et maleri af Kandinsky. Man støder på tæpper i alle farver og mønstre, sorte, dystre, lysende blå og mættede karryfarver. I alle tilfælde er for og bagside forskellige, ofte er der ”to forsider” fordi begge sider kan være meget flotte.

Et Indisk quilt tæppe har meget tilfælles med Indisk mad. Det har karakter og stil og hvert fiber siger ”Indien”.
De meget gamle unikke tæpper har deres helt egen stille udstråling. De er blevet gamle, fordi man har passet på dem, og man har repareret dem hvis og når det var nødvendigt. Lige præcis som man ville gøre med gamle mester instrumenter. Tæpperne har fået lov at blive gamle, fordi de var så smukke, og sikkert også fordi de var praktiske og gode tæpper, der holdt på varmen, og var stærke og kunne vaskes. Og de unikke tæpper har i mange tilfælde været brugt som gæste tæpper. Det fineste vi har til vores gæster.

5 kategorier
De quilt tæpper vi sælger er alle gamle. Men der er store forskelle. De bedste og dyreste tæpper er syet med millioner af fine, fine sting, er meget gamle, består af mange lag og er meget store, meget flotte og næsten regulære.Sting, størrelse, lag alder og ”herlighedsværdi” er faktorer der tæller og er bestemmende for tæppets kvalitet og pris. Det betyder ikke at de billigste tæpper er grimme og dårlige. Alle tæpperne er udvalgt af os ved selvsyn hos opkøberne i Indien og vi har taget de bedste tæpper fra alle priskategorierne.

  • Bedste kvalitet kalder vi: Anjuna Vintage kvalitet 1, 2 og 3.
  • Bedste kvalitet, men mindre i str kalder vi Shimla
  • Næstbedste kvalitet kalder vi Yanam Vintage.  
  • Trediebedste kvalitet kalder vi Raipur Vintage.
  • ”Små tæpper” der er mindre end 1.80 x 1.30 kalder vi Mandora Vintage.