Bagsidesanger - En Bog Om Jan Toftlund Og Hans Tid

250,00

Da sangeren og sangskriveren Jan Toftlund døde få dage efter sin sidste koncert på Midtfynsfestivalen i sommeren 1990, mistede det danske modersmål en af sine mest poetiske samfundsrevsende stemmer - og datidens musikscene en af sine mest kompromisløse kunstnere. Gennem arkivmateriale og nye samtaler med en lang række kolleger og familiemedlemmer tegner "Bagsidesanger" et kaleidoskopisk billede af mennesket Jan Toftlund og hans tid - fra Hvidovre til Fyn med ....

Weight: 0,54 kg
Availability: Only 1 item(s) left in stock

afstikkere til festivaler og spillesteder i hele landet, værtshuset Pepino på Nørrebro i København, Gyldendals bonede gulve og detentionen i Silkeborg.

Samtidig er beretningen om Jan Toftlund en indlevet historie om nogle forjættede årtier i nyere dansk kulturhistorie - 70'erne og 80'erne i sidste århundrede, hvor den folkelige musik blev politisk på en baggrund af stadig kold krig, udbredte social-og arbejdsmarkedskonflikter og kulturelle normer i opbrud. Jan Toftlund oplevede det hele på sin krop og kunne ydtrykke sin indignation i nogle uforlignelige, bevægende og direkte tekster, som ikke har mistet deres aktualitet i dag.

Bogen er skrevet af Espen Strunk.

Den vejer 540 gr og måler 22½ cm x 17 cm (br).

Der er 230 sider med hele afsnit fyldt med billeder.