Hermann 1970 - 1980

140,00

Hermann, der er udlært værktøjsmager, kom til musikken, da han som 10-årig blev cykelbud for skomageren Agner, der i sin fritid også var spillemand. Agner tog Hermann med rundt på spillejobs, og da Hermann senere sad på et værksted og arbejdede som værktøjsmager, kom en lysstråle gennem et hul i taget som et tegn fra oven. Hermann var blevet tændt på det frie liv som spillemand og gøgler! Og det ville han bruge resten af sit liv på og forsøde andre menneskers ofte så grå hverdag med sine smukke sange og sit gøgl. Hermann var primus motor i 1970, da ”Imikroskopet ” startede, en lille åben scene for akustisk folkemusik i en kælder på H.C. Andersens Boulevard. Alle kunne komme ind fra gaden og optræde og Hermann var musikalsk vært.

Vægt: 0,12 kg
Lager: 1 stk tilbage på lager

Her har mange i dag kendte musikere startet deres karriere, bl.a. Sebastian og Jan Monrad. Hermann optrådte også ofte med sit oneman-band på Strøget i København. Det var dengang i begyndelsen af 70erne ikke tilladt, så hvis en betjent kom forbi, vankede der bøder. Det satte Hermann sig for at gøre noget ved, fik fat i en sagfører, Søren Lundsten, og vandt en sag i Landsretten i 1975. Krølle Erik arrangerede, at der blev optaget en LP med et mobilstudie foran Helligåndskirken på Strøget. ”Gadesange” kom pladen til at hedde. Hele holdet fra denne LP blev præsenteret i DR TV lørdag aften, og det endte med, at en paragraf blev strøget fra politivedtægten - og gademusikken blev fri. Hermann blev i 2010 udnævnt til ”King Of The Buskers”, der på dansk ville være ”gadesangerkonge”, efter den engelske gadesanger Don Partridge, der døde 21. september samme år og fik i den anledning overrakt et diplom ved Copenhagen Xmas Busker Galla.

Herman blev født i 1941 og døde 15 januar 2013

Numrene er:

Tåbens Sang, Mine Fødder Går Afsted, Vil Du Svæve På Himlen, Hugo Skovmand, Aftensolen Skinner, Congobar, Isens Fe, Bal På Rådhuspladsen, Lange Oluf, Cirkus På Træk, Venner, Svensk Markedspolka, Byturen, Skjaldesangen, Gadesang,