Rock i Danmark

290,00
Af Morten Michelsen. Rock er elektrisk forstærket lyd, den er stjerner og fans, den er bevægelser, attituder og holdninger, den er energi og smadrede guitarer, seksualitet og kønsforskrækkelse. Rock er et uoverskueligt net af betydninger, som man kan stille et utal af spørgsmål til, og det har bogens forfattere gjort. De har opfattet rocken som et felt, hvor et væld af forskellige holdninger mødes og brydes. De har spurgt til, hvordan feltet er blevet skabt, hvordan det har fungeret lokalt og på et mere nationalt plan, og ikke mindst hvordan det langsomt er blevet mere og mere globaliseret.....
Vægt: 1,404 kg
Lager: 3 stk tilbage på lager

Bogen vejer 1400 gr og måler 25 cm (højde) x 17,5 cm (bredde)

527 sider.

Rock er elektrisk forstærket lyd, den er stjerner og fans, den er bevægelser, attituder og holdninger, den er energi og smadrede guitarer, seksualitet og kønsforskrækkelse. Rock er et uoverskueligt net af betydninger, som man kan stille et utal af spørgsmål til, og det har bogens forfattere gjort. De har opfattet rocken som et felt, hvor et væld af forskellige holdninger mødes og brydes. De har spurgt til, hvordan feltet er blevet skabt, hvordan det har fungeret lokalt og på et mere nationalt plan, og ikke mindst hvordan det langsomt er blevet mere og mere globaliseret.

Mange sider af dansk rockkultur er inddraget: musikere, publikum, fans, journalister, branchefolk, massemedier, spillesteder, fagforeninger. Artiklerne handler om grupper som Savage Rose og Gnags, om Povl Dissing, om genrer som hip hop, rock 'n' roll, om fans, om rock i tv, om rockmusikernes selvopfattelse, om rock mellem kunst og kommers og om rock og nostalgi. Der er tale om elleve historier, der tilsammen er brikker til det omfattende puslespil, som rockmusikken i Danmark er.

Bogens artikler er resultatet af et forskningsprojekt om rockkulturen i Danmark, som blev gennemført med støtte fra Det Frie Forskningsråd. Forfatterne kommer fra forskellige forskningsinstitutioner og har baggrund i musikvidenskab, sociologi, antropologi, medievidenskab og litteraturvidenskab.