Små Gudebilleder nr 03

30,00

Fine små billeder af Indiske Guder. Vi har mange forskellige og de er alle lavet til at stå. Her er det fra venstre A: Brahma, Shiva og Vishnu, i midten B: Vishnu i en af hans inkarnationer og til højre C: Durga

Når du bestiller, så skriv i kommentarfeltet, hvilken et billede du ønsker: A, B eller C

Billederne måler 9 cm x 6,5 cm.

Brahma:

Brahma er både en skabergud og betegnelsen for den højeste og altgennemtrængende ånd. Som en skabergud udgør Brahma en "treenighed" med guderne Vishnu og Shiva. I menneskets sjæl er Brahma tilstede som atman, det evige princip, der gør sjælen udødelig.

 

Vishnu er ved siden af Shiva hinduismens betydeligste. I den hinduistiske mytologi optræder Vishnu sommetider sammen med guderne Brahma og Shiva i en triade (trimurti), hvor Brahma skaber, Vishnu opretholder, og Shiva ødelægger Universet.

med tre skridt udmåler han Universet, hvorved han skaber livsbetingelser for guder og mennesker.

 

 

 

 

Vægt: 0,06
Lager: Kun 5 stk. tilbage

Se billede af de små Gudebilleder i høj opløsning i Galleriet HER

Durga har en tvetydig karakter: Hun kaldes den underskønne men utæmmelige jomfru samtidig med, at hun personificerer det moderlige og skabende.

Hun afbildes siddende overskrævs på en løve eller en tiger, der viser hendes mægtige kræfter. I hænderne (oftest otte) har hun forskellige våben, hun har brugt i kampen mod dæmonerne.

Hun kendes under 3 navne: I sin milde form hedder hun Parvati og som den frygtelige og grusomme gudinde kaldes hun Durga eller Kali.