Små Gudebilleder nr 01

30,00

Fine små billeder af Indiske Guder. Vi har mange forskellige og de er alle lavet til at stå. Her er det fra venstre A: DURGA, i midten B: GANESHA og til højre C: SHIVA, GANESHA og PARVATI.

Når du bestiller, så skriv i kommentarfeltet, hvilken et billede du ønsker: B eller C.   A er solgt

Billederne måler 9 cm x 6,5 cm.

Durga har en tvetydig karakter: Hun kaldes den underskønne men utæmmelige jomfru samtidig med, at hun personificerer det moderlige og skabende.

Hun afbildes siddende overskrævs på en løve eller en tiger, der viser hendes mægtige kræfter. I hænderne (oftest otte) har hun forskellige våben, hun har brugt i kampen mod dæmonerne.

Hun kendes under 3 navne: I sin milde form hedder hun Parvati og som den frygtelige og grusomme gudinde kaldes hun Durga eller Kali.

 

 

 

Vægt: 0.060
Lager: Kun 2 stk. tilbage

Se billede af de små Gudebilleder i høj opløsning i Galleriet HER

Udover at fjerne hindringer personificerer Ganesha også fred, succes og vellevned, hvilket kommer billedligt til udtryk ved hans runde mave. Hvad han holder i hænderne kan variere, men han holder ofte en sød kage eller en rodfrugt, en lotusblomst, en bedekrans (mala), en elefantførers pigkæp eller sin egen afknækkede stødtand, hvis symbolik er mangetydig. En af forklaringerne er, at Ganesha knækkede sin stødtand af for at bruge den til at nedskrive helligskriftet Mahabharata med.

Ganesha er en nådig gud, som giver verdslig succes, lykke, visdom og fred. Han bliver tilbedt før man begynder på noget nyt, og han bestemmer mellem succes og nederlag. Karakteristika for elefanter er, at de lever længe, har en god hukommelse, modige, loyale, venlige, stærke og kærlige.

 

Shiva er en gud af en yderst sammensat karakter: Han er dæmonisk og guddommelig, han er grusom og mild, han ødelægger, og han er en kilde til liv. Shiva bestemmer gennem sin kosmiske dans verdensgangen, og til sidst ødelægger han hele Universet. Han er gift med Parvati/Durga og Ganesha er deres søn.