Bennys Badekar (Vinyl)

200,00

På LP'en er musikken fra filmen "Bennys Badekar" som er en tegnefilm for både børn og voksne om drengen Benny, der keder sig i højhusbebyggelsen, hvor forældrene ikke har tid til at snakke med ham. Han går ud og fanger en haletudse, som han tager med hjem i badeværelset. Haletudsen er en fortryllet prins, og sammen med ham dykker Benny ned på bunden af badekarret, der bliver til det store ocean. Her oplever han en masse af de spændende og eventyrlige ting, han savner i sin hverdag.

Indenfor dansk animationsfilm er det klassikeren over alle klassikere og de fem sange er kendt og elsket af alle med hjerte i brystet og bopæl i Danmark fra dér i starten af 70'erne. Fire af sangene blev i 1970 udsendt på en 7" EP og finder man i dag et bare nogenlunde velholdt eksemplar, skal man dykke dybt i tegnebogen.

BENNYS BADEKAR blev som bekendt skrevet og instrueret af Flemming Quist Møller (der senere lavede films som Cykelmyggen Egon og Jungedyret Hugo, spillede i Bazaar og meget andet) og Jannik Hastrup (allermest kendt som manden bag Cirkeline) og filmens sange blev skrevet af Hans-Henrik Ley og Jan Bredsdorff.

Det lykkedes Flemming og Jannik at samle et rent all star hold omkring filmen: Peter Belli, Otto Brandenburg, Jesper Klein, Povl Dissing, Jytte Abildstrøm, Christian Sievert o.m.a. sang og lagde stemmer til og Niels-Henning Ørsted Pedersen, Finn Ziegler, Kenny Drew, Ray Pitts, Stig Møller, Allan Botschinsky, Egon Aagaard, Bjarne Rostvold, Christian Sievert, Flemming Quist Møller spillede det bedste de havde lært (hvilket som bekendt er ikke så lidt).

Resultatet var, og er enestående og sangene er i dag klassikere og kendt af mange,

Weight: 0,325 kg
Availability: Only 2 item(s) left in stock

Numrene er

Side A:  Bennys badekar Intro, Hjemme Hos bennys Mor, Ude og Fange Haletudsen, Ned i Badekarret, Svømmetur til Sørøverskibet, Sørøverdiskussion, Sørøversangen, Sørøverskænderi.

Side B:  Blækspruttesangen,Krabbesangen, Havfruesangen, Op af Badekarret, Bennys Badekar Tema.

Der er en plakat med og vinylen er blå.