Slagelse Rock og Høng Tråd

200,00

"Folk hylede og skreg af begejstring og da stemningen var på kogepunktet, begyndte The Dukes at danse hula-hula ligesom Hawai-damerne..". Sådan skrev Sjællands Tidende om det lokale Slagelse orkester Dukes, der vinder et lokalt pigtrådsmesterskab d. 19 april 1964.

Anlægspavillonen i Slagelse var et af de mest vedholdende spillesteder, men efterhånden var det primært den sikre kommercielle beatmusik, der blev spillet. De nye progressive bølger var henvist til kollektiver, gymnasieballer og musikforeninger som Zaratustra, der dog primært tog sig af udenbys orkestre. De alternative unge der dyrkede hippiekulturen fik tilkæmpet sig et hus. Ja, faktisk af flere omgange, men begge blev lukket efter mediestorm af det pæne borgerskab.

 

Vægt: 1,03 kg
Lager: 1 stk tilbage på lager

I starten af 70'erne blev det ærværdige Moulin Rouge, der hidtil primært havde haft bal for de unge på 40 og de modne unge, invaderet af syrede orkestre som Gasolin' og Mo-I-Rana, der ellers var henvist til Slagelse Gymnasium, Slagelsehallen og Ungdomsborgen.

Anlægspavillonen omdøbte deres Beat House til Disc Club for at følge tidens trend. Med 7o'erne fulgte også flere ofte kortlevende diskoteker, der ofte tog levende musik på programmet f.eks. Natuglen og Lapin. Bogen som fortæller om årene 1960-1980, hvor rockmusikken havde sin storhedstid i Slagelse og omegn.

 

Bogen er skrevet af Thomas Gjurup og Jørgen Billing.

Den er på 168 sider spækket med billeder og den vejer ca 1,030 gr.

Den måler 21,50 cm (br) x 30 cm.

spacer