Hvidovre-Rock: Fra Pigtråd til Heavy Metal

200,00

Hvor meget kan en forstad lige uden for København bidrage til Danmarks rock-, pop- og ung-domskulturs historie? En hel del, viser det sig, når man dykker ned i sagerne, som Thomas Gjurup har gjort i sin seneste lokalhistoriske

Vægt: 1.040
Lager: Kun 1 stk. tilbage

174 sider, måler 21 x 30 cm.
Tonsvis af billeder og fede historier.

(Forlagets pressemeddelelse:)
Hvor meget kan en forstad lige uden for København bidrage til Danmarks rock-, pop- og ungdomskulturs historie? En hel del, viser det sig, når man dykker ned i sagerne, som Thomas Gjurup har gjort i sin seneste lokalhistoriske undersøgelse. Denne gang har Thomas Gjurup gravet i Hvidovres musikundergrund, og det er der kommet bogen Hvidovre-Rock – fra pigtråd til heavy metal ud af. Danmarks Rockmuseum og Forstadsmuseet udgiver i fællesskab.

Bogen fortæller om de steder, hvor forstadens ungdom kunne møde den nye musik: Hvidovres ungdomsklubber, skoler, kortlevende popklubber - selv den lokale roklub var med på beatet. I 1970erne fik byen sin egen festival, og den politiske forening HIPS var med til at præge årtiet med koncerter og happenings. Og så leverede Hvidovre faktisk en lind strøm af navne, som satte byen på Danmarkskortet: Fra Rocking Ghosts, Meteors og Treffters med en ungPeter Bellii 1960ernes pigtrådsdage til 1970ernes teenageidoler Children, de politiske Hutlihut og de hårdtslående Brain-Storm med King Diamond – og punken når også til Hvidovre, inden bogen slutter af i 1980. Mange af navnene var med til at danne grobund for senere 1980er bands som Voxpop, Gangway, Scatterbrain og Mercyful Fate.

Hvidovre-Rock – fra pigtråd til heavy metal er en stor brik i den mosaik, som viser billedet af ungdomskulturens ankomst til Danmark. Det er ikke tilfældigt, at netop det unge velfærdsamfunds moderne forstæder spillede en central rolle i tidens eksploderende rockliv, for det var her, ungdommen fyldte mest. 

Bogen består af en kronologisk del, en leksikal del samt en oversigt over hvilke steder, musikken spillede i perioden.

Rockmuseet vil de kommende år stå bag en række rockhistoriske udgivelser på Roskilde Museums Forlag – nogle med fokus på lokale historier, andre med fokus på det nationale. Bidragsydere vil være folk fra egne rækker, universitetsforskere, journalister – og ’rockarkæologer’ som Thomas Gjurup.