Australieren

130,00
Australieren er en af de mest fascinerende bøger jeg har læst i nyere tid. De 287 sider er ikke en for mange. Et utroligt liv rulles op og fortælles glimrende gennem Jakob Nørrs pen. Det er krig og kærlighed, historien om en mand men en høj moral i og mellem krigszoner i det store udland. TømrerClaus.
Vægt: 0,51 kg
Lager: 3 stk tilbage på lager

Kai Jeppesen var allerede fra barnsben en vild og nysgerrig dreng med et brændende ønske om at opleve fremmede steder og kulturer, noget han får opfyldt til fulde senere i sit liv.
Hans dramatiske beretning starter i Berlin i mellemkrigsårene, hvor han studerer til brygmester. Opholdet i Berlin får skelsættende betydning for ham af flere grunde, men primært fordi han møder Valerie, som senere bliver hans hustru.
I årene op til 2. verdenskrig bor parret i Tasmanien, men Valeries tyske statsborgerskab giver store problemer. Ved krigens udbrud får Kai en officiel henvendelse fra Hollandsk Indien, som ønsker, at han skal lede et tophemmeligt projekt for de allierede. Han accepterer, og de forflyttes til Java.
Få måneder senere invaderer japanerne brutalt den indonesiske øgruppe, og Kai tvinges længere ind i konflikten. Valerie flygter op i bjergene, mens Kai bliver tilbage og kæmper mod den massive overmagt. Sammen med den indonesiske modstandsbevægelse gennemfører han sabotageaktioner og likvideringer og opnår næsten mytisk status som "Australieren". På nærmeste hold oplever han venner blive tortureret og henrettet, og ender selv i japansk kz-lejr.
Efter krigen forsøger de forgæves at finde lidt tiltrængt ro. De ender i Shanghai, indtil de atter må flygte - denne gang fra Maos folkehær. Herfra fører skæbnen dem til Venezuela, hvor en gruppe højtprofilerede nazister bliver den direkte årsag til, at de accepterer et tilbud fra Raul Castro om frivilligt eksil på Cuba. 
Kai sagde engang: "Vi overlevede to verdenskrige og flere revolutioner, end jeg har tal på - hvorfor skulle vi altid rende ind i alle ulykkerne?" Det var faktisk et unødvendigt spørgsmål, for han kendte godt selv svaret. Han kunne ikke lade være. Han opsøgte bevidst spændingen. 
Denne biografiske roman er fortællingen om hans utrolige liv.

Bogen vejer 450 gr og måler 22 cm (h) x 15 cm (b)

287 sider.